Η Κυβέρνηση προχωρά στη σύσταση Κυβερνητικής Επιτροπής Παρακολούθησης Λιμένων υπό Αξιοποίηση

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Στη διαδικασία σύστασης και συγκρότησης της Κυβερνητικής Επιτροπής Παρακολούθησης Λιμένων υπό Αξιοποίηση προχωρά η Κυβέρνηση, μέσω της προώθησης σχετικής Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου, όπως αυτή παρουσιάστηκε στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο. Η Επιτροπή θα αποτελέσει τον μηχανισμό συντονισμού και διασφάλισης της κατάλληλης διαχείρισης και παρακολούθησης της αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων της χώρας που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, θα είναι και μέλος της Επιτροπής και προβλέπεται να ασκεί καθήκοντα Προέδρου όταν θα απουσιάζει ή θα κωλύεται ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο οποίος είναι και ο Πρόεδρος της Επιτροπής. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος σχολιάζει σχετικά: «Η κατάλληλη παρακολούθηση της λειτουργίας, της διαχείρισης, αλλά και της αξιοποίησης των λιμένων δεν έχει μόνο ιδιαίτερη σημασία στη σωστή αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας συνολικά. Μπορεί να αποφέρει, επιπρόσθετα, σημαντικά κέρδη -άμεσα και έμμεσα- στις τοπικές κοινωνίες, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη γεωπολιτική και οικονομική θέση της χώρας. Έχοντας αναγνωρίσει αυτό το δυναμικό, η Κυβέρνηση προβαίνει στη σύσταση της Κυβερνητικής Επιτροπής Παρακολούθησης Λιμένων υπό Αξιοποίηση».
Ως προς το έργο και τη σύνθεση της Επιτροπής, ο κ. Τριαντόπουλος διευκρινίζει: «Η Επιτροπή αποτελείται από τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, της Προεδρίας της Κυβέρνησης, καθώς και από εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ. Θα αποτελέσει το κυβερνητικό συλλογικό όργανο που θα συντονίζει τις ενέργειες για την παρακολούθηση και την αξιοποίηση των περιφερειακών λιμανιών που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ και θα προβαίνει στην παρακολούθηση της οικονομικής διαχείρισης και λειτουργίας των εν λόγω λιμανιών, στην αξιολόγηση θεμάτων χερσαίας ζώνης και στην υποβολή σχετικών γνωμοδοτήσεων προς τους καθ’ ύλην αρμόδιους Υπουργούς.
Παράλληλα, η Επιτροπή θα καταρτίζει ετήσια έκθεση και θα την υποβάλλει στους Υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στην οποία θα περιγράφονται οι εισηγήσεις της και τα αποτελέσματα αυτών και θα προτείνονται πολιτικές και μέτρα για την αναβάθμιση των διαδικασιών διαχείρισης λιμένων. Υπενθυμίζω, δε, ότι στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ ανήκει και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, ο οποίος διαθέτει σημαντικές προοπτικές που θα μπορούσαν να ωφελήσουν τη Μαγνησία, αλλά και τη Θεσσαλία εν γένει».
Σχετικά με τη νέα πρωτοβουλία, ο κ. Τριαντόπουλος καταλήγει: «Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα προς την αποτελεσματική αξιοποίηση και διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, το οποίο μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο για τις τοπικές, όσο και για την εθνική οικονομία. Και συνεχίζουμε, δημιουργώντας συνθήκες ευημερίας για όλους».

https://www.thessaliatv.gr/

Προηγούμενο άρθρο

«Η Λέσβος είναι στοχοποιημένη από τους Τούρκους», λένε στελέχη του Λιμενικού

Επόμενο άρθρο

Λιμενικό Σώμα: Για ποιους λόγους επιτρέπονται οι μετακινήσεις με πλοίο

μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *