Μεταναστευτικό: Στο τραπέζι το εξοπλιστικό πρόγραμμα του λιμενικού

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα διεξήχθη η τεχνική συνάντηση στην οποία έλαβαν μέρος η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρ. Επιτροπής (DG HOME) και επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας (Task Force) για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, κα Beate Gminder, συνοδευόμενη από υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ από πλευράς του υπουργείου Ναυτιλίας μετείχαν ο Β’ υπαρχηγός, αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο διευθυντής και στελέχη του γραφείου υπουργού καθώς και η Υπηρεσία Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η κα Gminder δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τις προσπάθειες του υπουργείου Ναυτιλίας, τόσο για την αύξηση της απορροφητικότητας των κονδυλίων, όσο και για την προεργασία εν’ όψει του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2021-2027, η οποία καταδεικνύει την εμπειρία που έχει πλέον αποκτήσει ο φορέας.

Ολοκληρωμένη προσέγγιση

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ολοκληρωμένη προσέγγιση (Integrated approach) της στρατηγικής του επενδυτικού – εξοπλιστικού προγράμματος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, που έχει προταθεί προς συγχρηματοδότηση μέσω των ταμείων Εσωτερικών Υποθέσεων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση επί των νέων – υπό παραλαβή – παράκτιων περιπολικών πλοίων (ΠΠΛΣ-900 και 910), τα οποία συγχρηματοδοτούνται σε ποσοστό 90% από το ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ) της Ευρ. Ένωσης μέσω της Ειδικής Δράσης “Εξοπλισμός που θα τίθεται στη διάθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX)” και αποτελούν μέρος της μεγαλύτερης σύμβασης που έχει υπογράψει μέχρι σήμερα ο φορέας, συνολικής αξίας 55,56 εκατ. ευρώ.

Προηγούμενο άρθρο

Στη Βουλή η αλλαγή… ρότας του σκάφους του Λ.Σ.

Επόμενο άρθρο

Αυστηροποίηση του πλαισίου για φαινόμενα MeToo στο δημόσιο

μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *