Ομιλία Μπάιντεν εντός της ημέρας, στον απόηχο της οριστικής αποχώρησης από το Αφγανιστάν

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα εκφραστεί αργότερα σήμερα για να εξηγήσει στους πολίτες των ΗΠΑ την απόφασή του “να μην παρατείνει (την) αμερικανική παρουσία” στο Αφγανιστάν “πέραν της 31ης Αυγούστου”, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του Λευκού Οίκου.

Όπως διευκρίνισε η αμερικανική Προεδρία, ο κ. Μπάιντεν θα εκφωνήσει την ομιλία του λίγο μετά το μεσημέρι (τοπική ώρα· 20:30 ώρα Ελλάδας).

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε χθες και επίσημα το τέλος του πιο μακρόχρονου πολέμου στην ιστορία των ΗΠΑ, η επέμβαση των οποίων στο Αφγανιστάν είχε αρχίσει πριν από σχεδόν είκοσι χρόνια.

“Η εικοσάχρονη στρατιωτική παρουσία μας στο Αφγανιστάν έλαβε τέλος”, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.

Ευχαρίστησε τους Αμερικανούς στρατιωτικούς που έφεραν σε πέρας μέσα σε 17 ημέρες “τη μεγαλύτερη αεροπορική επιχείρηση εκκένωσης στην αμερικανική ιστορία”, χάρη στην οποία πάνω από 123.000 άνθρωποι (Αμερικανοί, αφγανοί διερμηνείς και άλλοι σύμμαχοι των ΗΠΑ, υπήκοοι άλλων χωρών) εγκατέλειψαν το Αφγανιστάν.

“Οι Ταλιμπάν υποσχέθηκαν” ότι θα επιτρέπουν την ασφαλή έξοδο από την αφγανική επικράτεια και “ο κόσμος θα εγγυηθεί πως θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους”, πρόσθεσε.

Πηγή: capital.gr

Προηγούμενο άρθρο

Ανασχηματισμός – Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση – Φεύγει ο Χρυσοχοΐδης, Πλεύρης στο Υγείας – Έκπληξη ο Β. Αποστολάκης

Επόμενο άρθρο

Στις 11: 00 οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *