Από 16 Σεπτεμβρίου με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εργαστηριακό τεστ η είσοδος στα δικαστήρια

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Πλήρες άνοιγμα των δικαστηρίων (και των ποινικών) από 16 Σεπτεμβρίου με είσοδος όλων με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εργαστηριακό τέστ, εισηγείται στην επιτροπή των Λοιμοξιολόγων ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Το κρίσιμο αυτό ζήτημα τέθηκε στη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας και ο υφυπουργός Γιώργος Κώτσηρας με τον Πρόεδρο της Ολομέλειας και του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατεύθυνση είναι για πλήρη και κανονική λειτουργία όλων των δικαστηρίων αλλά για την πρόσβαση στα δικαστήρια θα πρέπει να τηρούνται ειδικές προϋποθέσεις (πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, rapid-test, χρήση προστατευτικής μάσκας, κοκ).

Σελφ τεστ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Δημήτρης Βερβεσός ζήτησε σε κατεπείγουσες περιπτώσεις (π.χ. προσωρινές διαταγές, αυτόφωρα, ανακρίσεις, απεργιακές υποθέσεις, και εν γένει σε περιπτώσεις σύντομης κλήσης) να επιτρέπεται και η χρήση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) και επιπλέον, ζητήθηκε να ισχύσει και για τους δικηγόρους η διατίμηση των rapid tests.

Παναγιώτης Στάθης

Πηγή: capital.gr

Προηγούμενο άρθρο

Κοινή συνέντευξη τύπου Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας & Ενόπλων Δυνάμεων

Επόμενο άρθρο

ΕΣΕΕ: Τα 6 αιτήματα του εμπορικού κόσμου εν όψει της ΔΕΘ

μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *