Κονγκό: Τουλάχιστον 60 νεκροί από επίθεση πολιτοφυλακής σε καταυλισμό εκτοπισμένων

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Τουλάχιστον 60 νεκροί από επίθεση πολιτοφυλακής εναντίον καταυλισμού εκτοπισμένων στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό
Οι δύο πηγές είπαν στο Reuters πως η πολιτοφυλακή CODECO ευθύνεται για τους φόνους, οι οποίοι έλαβαν χώρα γύρω στις 04:00 (ώρα Ελλάδας) στον καταυλισμό Σάβο στην επαρχία Ιτούρι.

Οι μαχητές της CODECO έχουν σκοτώσει εκατοντάδες αμάχους τα τελευταία χρόνια στην Ιτούρι και έχουν εξαναγκάσει χιλιάδες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης πρόσφατα εναντίον καταυλισμών εκτοπισμένων.

«Άκουσα στην αρχή κραυγές ενώ ήμουν ακόμη στο κρεβάτι. Μετά πυροβολισμούς για αρκετά λεπτά. διέφυγα και είδα πυρσούς και ανθρώπους να φωνάζουν για βοήθεια και συνειδητοποίησα πως πολιτοφύλακες της CODECO είχαν εισβάλει στον καταυλισμό μας», είπε ο Λοκάνα Μπάλε Λούσα, κάτοικος του καταυλισμού.

«Μετρήσαμε περισσότερους από 60 νεκρούς και ακόμη περισσότερους σοβαρά τραυματισμένους», πρόσθεσε.

Ο Σαριτέ Μπάνζα Μπάβι, πρόεδρος της τοπικής ανθρωπιστικής οργάνωσης για την περιοχή Βόρεια Μπαχέμα, έκανε λόγο για 63 νεκρούς.

Στον καταυλισμό εκτοπισμένων Σάβο βρίσκονταν το Δεκέμβριο περίπου 4.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την υπηρεσία μετανάστευσης του ΟΗΕ.

Οι μαχητές της CODECO (Cooperative pour le developpement du Congo, Συνεταιρισμός για την ανάπτυξη του Κονγκό) προέρχονται κυρίως από τη γεωργική κοινότητα Λεντού, η οποία βρίσκεται από καιρό σε σύγκρουση με τους κτηνοτρόφους Χέμα.

Πηγή: news247.gr

Προηγούμενο άρθρο

Η Ελληνική Επανάσταση στο… Google Maps – Χάρτης με εκατοντάδες γεγονότα

Επόμενο άρθρο

Εντοπίστηκε νεκρή στη Σαλαμίνα η φάλαινα του Αλίμου

μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *