Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στη Λέρο, στην Κάλυμνο και στην Αθήνα, που δραστηριοποιείται στην πλαστογραφία, κατοχή πλαστών εγγράφων, διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα πολιτών τρίτης χώρας και διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών.

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στη Λέρο, στην Κάλυμνο και στην Αθήνα, που δραστηριοποιείται στην πλαστογραφία, κατοχή πλαστών εγγράφων, διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα πολιτών τρίτης χώρας και διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών.

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 22, 45 και 55 ετών προέβησαν, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Κλιμάκιου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για παραβάσεις των νόμων περί εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, κατοχή πλαστών εγγράφων, διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα πολιτών τρίτης χώρας, διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας κατ’ επάγγελμα και κερδοσκοπία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συλλογής – αξιοποίησης πληροφοριών και συστηματικών ελέγχων σε λιμένα Καλύμνου, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 22χρονος αλλοδαπός να έχει προμηθεύσει με πλαστά έγγραφα υπηκόους τρίτων χωρών οι οποίοι προέρχονταν από το ΚΥΤ της Λέρου με σκοπό να μεταβούν στον Πειραιά και εν συνεχεία σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Από το προανακριτικό υλικό της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, προέκυψε η εμπλοκή στο κύκλωμα δύο ακόμη αλλοδαπών του 45χρονου και του 55χρονου που διέμεναν στην Αθήνα.

Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Κλιμάκιου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.), διενεργήθηκαν νομότυπες κατοίκον έρευνες σε δωμάτιο ξενοδοχείου, κατάστημα και διαμέρισμα. Συγκεκριμένα, αρχικά διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα σε δωμάτιο ξενοδοχείου σε περιοχή της Αθήνας, όπου εντοπίστηκε ο 45χρονος να κατέχει δύο (02) δελτία αιτούντος ασύλου τρίτων προσώπων, καθώς και μία (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Στη συνέχεια, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτικό κατάστημα, συνελήφθη ο 55χρονος υπεύθυνος του ανωτέρω καταστήματος, να κατέχει δέκα (10) διαβατήρια, οκτώ (05) ταυτότητες και πέντε (05) διπλώματα οδήγησης, όλα διαφόρων εθνικοτήτων, τα οποία ανήκουν σε τρίτα πρόσωπα και είναι αμφιβόλου γνησιότητας. Επίσης βρέθηκαν δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, δύο (02) tablet και ένας (01) φορητός υπολογιστής (laptop).

Τέλος, διενεργήθηκε και νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα στο διαμέρισμα του 55χρονου, όπου εντοπίστηκαν δεκατρία (13) δελτία ταυτότητας, ένα (01) δίπλωμα οδήγησης, όλα διαφόρων χωρών, καθώς και ένα πλαστό ελληνικό δελτίο ταυτότητας, τα οποία ανήκουν σε τρίτα πρόσωπα και είναι αμφιβόλου γνησιότητας.

Όλα τα ανευρεθέντα κατασχέθηκαν από τη Λιμενική Αρχή Ραφήνας και πρόκειται να αποσταλούν στη ΔΕΕ για περεταίρω διερεύνηση, ενώ οι δύο συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν στον αρμόδιο Ανακριτή της Κω.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Καλύμνου και Ραφήνας, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Πηγή: hcg.gr

Προηγούμενο άρθρο

Αύριο η αλλαγή σκυτάλης στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών – Οι υποψήφιοι

Επόμενο άρθρο

Κακοκαιρία: Ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη η ένταση των ανέμων – Πού έφτασαν τα 12 μποφόρ

μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *