Προέδρος Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Τσιάνος Παναγιώτης | Η δική μου αλήθεια

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ως Πρόεδρος της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος», ως άνθρωπος και ως πατέρας ανήλικων τέκνων, αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω σε όλη αυτή την κατάφωρα άδικη και ανηλεή επίθεση, που δέχομαι πανταχόθεν τις τελευταίες ημέρες.

Όπως εκτέθηκε και στην από 12.04.2022 ανακοίνωση, η οποία δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. «Νέα Πλεύση» (εδώ-link), αμέσως μόλις ξέσπασε την 10.04.2022 το κύμα ανθρωποφαγίας εις βάρος εμού και λοιπών συναδέλφων, αποδοκιμάζω απερίφραστα και καταδικάζω μετά βδελυγμίας κάθε μορφή έμφυλης βίας, από όπου και εάν προέρχεται, τόσο λεκτικής όσο και σωματικής, πολλώ δε μάλλον όταν στρέφεται κατά της ανθρώπινης ζωής.

Την 10.04.2022, κυκλοφόρησε ένα αποσπασματικό οπτικοακουστικό υλικό, στο οποίο εμφανίζομαι ως συνδεδεμένος χρήστης στην πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων «Zoom», σε χρόνο προγενέστερο της επίσημης ενάρξεως της από 18.06.2021 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, ήτοι έναν χρόνο περίπου πριν, στην οποία επρόκειτο να συντονίσω τη συζήτηση ως Προεδρεύων και προτού υπεισέλθουμε στην εξέταση των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως.

Στα δημοσιεύματα, που έχουν κυκλοφορήσει και σε όσες εκπομπές έχω καταστεί αντικείμενο σχολιασμού, υποτίμησης, προσβολής, και αδυσώπητης κριτικής, υπολαμβάνεται ότι επιδοκιμάζω τη βία και χλευάζω τη δολοφονία της Κάρολαϊν Κράουτς, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Ειδικότερα, στο εν λόγω βίντεο εμφανίζομαι να λέω την φράση την οποία παραθέτω και εδώ αυτολεξεί: «Είδες που τα κοριτσάκια όταν είναι μικρά λένε θα παντρευτώ πιλότο;».

Δεν κρύβομαι πίσω από την φράση μου, καθώς η ειλικρινής πρόθεσή μου, όταν ειπώθηκε, ήταν και είναι η εμφατική καταδίκη όχι μόνο κάθε μορφής βίας, αλλά και ορισμένων επιφανειακών κοινωνικών στερεοτυπικών αντιλήψεων, στις οποίες περιλαμβάνεται η απόδοση «αίγλης» σε ορισμένα επαγγέλματα, τα οποία απολαμβάνουν ενός φαινομενικού «prestige», ενώ στην πραγματικότητα πίσω από αυτά τυγχάνει κάποιες φορές να κρύβονται άνθρωποι, ικανοί για τα χειρότερα. Το μόνο που ήθελα, λοιπόν, να αναδείξω με την φράση μου αυτή, είναι ότι δεν μπορεί να αποτελέσει ασφαλές κριτήριο και εχέγγυο για το «ποιόν» κάποιου, ούτε η κοινωνική του θέση, ούτε το επάγγελμά του, καθώς το «φαίνεσθαι» πολλές φορές δεν συνάδει με το «είναι».

Το δε ύφος μου, είναι άκρως συγκρατημένο, συγκροτημένο και ουδόλως χλευαστικό, ούτε «σκάω στα γέλια» όπως αναληθώς, εσφαλμένως και προσβλητικώς μου καταλογίστηκε.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι είμαστε άνθρωποι και δεν έχουμε όλοι τα αντανακλαστικά και την ετοιμότητα σε μέγεθος και χρόνο, που απαιτούν οι εκάστοτε συνθήκες ή που και οι ίδιοι θα προσδοκούσαμε από τους εαυτούς μας. Εμφορούμαι από υψηλές ηθικές επιταγές, διαβιώ με την τήρηση των αξιών μου και την απαίτηση συνεχούς αυτοβελτίωσης και αυτοεξέλιξης.

Δηλώνω ειλικρινά ότι λυπάμαι και συγνώμη εάν από αυτήν μου τη φράση προσεβλήθη, καθως ουδέποτε είχα τέτοια προθεση, η μνήμη της αδικοχαμένης Καρολάϊν και η οικογένειά της, η οποία ήδη υποφέρει από το αποτρόπαιο και ειδεχθές έγκλημα, που στιγμάτισε την κοινωνία και όλο τον κόσμο.

Δυστυχώς όμως, η στοχοποίησή μου και ο χρόνος δημοσίευσης του εν λόγω αποσπάσματος συνάδει με τις απειλές, που δέχομαι από τους αντιπάλους μου, ειδικά ενόψει και των επερχόμενων εκλογών της Ομοσπονδίας μας, κατάσταση η οποία με πικραίνει βαθύτατα.

Πώς είναι δυνατόν να μου καταλογίζονται σεξιστικές παραδοχές από αυτούς, που γνωρίζουν εκ των έσω ότι το 2019 ενσωμάτωσα στο Πρόγραμμα Δράσης της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και εν συνεχεία είχα προτείνει να πραγματοποιηθεί η Συγκρότηση Γραμματείας Γυναικών, στο πλαίσιο ενίσχυσης της γυναικείας δύναμης του κλάδου μας, πρόταση η οποία δεν είχε την αναμενόμενη στήριξη, από όλους αυτούς που σήμερα με λοιδορούν και παρουσιάζουν μία εικόνα για εμένα, που ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ως Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., έδινα, δίνω και θα δίνω, για όσο αυτό μου επιτρέπεται, καθημερινή και αδιάλειπτη μάχη, μέσα από την έντονη και ακούραστη συνδικαλιστική μου δράση, για όλους τους συναδέλφους μου, συμπεριλαμβανομένων και όσων βάναυσα με πολεμούν, για ένα καλύτερο αύριο για το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και τα στελέχη του.

Με την παρούσα τοποθέτηση δηλώνω ότι λυπάμαι βαθύτατα και απογοητεύομαι ειλικρινά, που ορισμένα πρόσωπα, εκμεταλλεύονται ένα φρικιαστικό και στυγερό έγκλημα, το οποίο μας έχει συγκλονίσει όλους, στο βωμό των ανήθικων προθέσεών τους, σπιλώνοντας απροκάλυπτα την τιμή και την υπόληψή μου.

Τέλος, καλώ άπαντες να αναλογιστούν μέσα τους, άδολα, ανεξάρτητα και, ει δυνατόν, ανεπηρέαστοι από την λασπολογία, που επικρατεί και συνοδεύει το εν λόγω απόσπασμα, προκειμένου να αντιληφθούν ότι εννοώ όλα αυτά που δηλώνω στην εν λόγω τοποθέτηση και ότι έχει διαστρεβλωθεί πλήρως η ειλικρινής προαίρεσή μου.

Τσιάνος Παναγιώτης
Πρόεδρος Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Προηγούμενο άρθρο

Κλοπές στο πάρκινγκ προσωπικού του Υπουργείου Ναυτιλίας;

Επόμενο άρθρο

Πρόσφυγες έφτασαν στη Σαλαμίνα

μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *