Πλακιωτάκης: Σε εξέλιξη εξοπλιστικό πρόγραμμα 800 εκατ. ευρώ για το Λιμενικό

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο έως τώρα απολογισμός έχει θετικό πρόσημο. Στον υπουργικό θώκο βρίσκεται ένας από τους μακροβιότερους υπουργούς Ναυτιλίας, ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος μιλώντας στο «business stories» εστιάζει στην προκλητική πολιτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα σχέδια για την περαιτέρω ενίσχυση του Λιμενικού, στην κρουαζιέρα και το yachting που αναπτύσσονται συνεχώς, στην ακτοπλοΐα, στην ποντοπόρο ναυτιλία και τη ναυτική εκπαίδευση, αναφέροντας τα σχέδια για την επόμενη μέρα και τα ποσά που δαπανήθηκαν και θα δαπανηθούν.

– Συμπληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες τρία χρόνια από τότε που αναλάβατε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Αν σας ζητούσα να ξεχωρίσετε μία δράση, μία πρωτοβουλία σας, ως την πιο σημαντική, ποια θα ήταν αυτή;

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις μία από τις πολλές δράσεις και πρωτοβουλίες που υλοποιήσαμε στα τρία αυτά χρόνια, τρία χρόνια έργου για τους νησιώτες και τη ναυτιλία. Αφού με ρωτάτε, όμως, θα ξεχωρίσω κάτι που για πρώτη φορά έγινε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: τη συμμετοχή μας στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, σε ό,τι αφορά τα νησιά μας. Οπως γνωρίζετε, θεσμοθετήσαμε Εθνική Στρατηγική για τη νησιωτικότητα. Για πρώτη φορά, οι αποσπασματικές παρεμβάσεις έδωσαν τη θέση τους σε μια ολιστική στρατηγική προσέγγιση της νησιωτικής πολιτικής και της θαλάσσιας οικονομίας. Μια στρατηγική που υλοποιείται με ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα σε σχέση τόσο με την ανάπτυξη υποδομών όσο και με τη νησιωτική επιχειρηματικότητα. Ηδη έργα ύψους 205 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη για τη βελτίωση νησιωτικών λιμανιών, ενώ το πρόγραμμα «Νέαρχος» ανοίγει νέους δρόμους για την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης.

newmoney.gr

Προηγούμενο άρθρο

Πειραιάς: Αναμένεται να αναχωρήσουν πάνω από 110.000 επιβάτες αυτό το τριήμερο

Επόμενο άρθρο

ΠΟΕΠΛΣ: Την ανοχή μας κακώς την ερμήνευσαν ως συνενοχή ή αδυναμία

μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *