Μεταθέσεις*

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

#aktofylakas

Χιλιάδες πλήκτρα ηλεκτρονικών υπολογιστών έχουν πατηθεί και δεκάδες ψευτο-επαναστάσεις έχουν κηρυχθεί στο όνομα ενός δίκαιου συστήματος μεταθέσεων. Στην συντριπτική πλειοψηφία τους όλες είχαν «θολά» κίνητρα και ορισμένοι το έλεγαν από την πρώτη στιγμή.

Είναι φυσικό να ενοχληθούν όσοι δεν ήθελαν να εφαρμοστούν τα αντικειμενικά μόρια ή να πάψουν επιτέλους να υπερδιπλασιάζονται οι ήδη υπεράριθμες υπηρεσίες. Είναι λογικό να ενοχλούνται όσοι δεν ήθελαν να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις στις υπηρεσίες των Κυκλάδων και του ανατολικού Αιγαίου….  Είναι τέλος λογικό να ενοχλούνται από την παρουσία των εκπροσώπων των στελεχών σε όλα τα συμβούλια (θέσεων ευθύνης, αποσπάσεων κτλ.).

Με λίγα λόγια ενοχλούνταν για σειρά θετικών παρεμβάσεων στο σύστημα μεταθέσεων έτσι όπως αυτό διαμορφώθηκε μόλις το 2022.

Κανείς δεν υποστήριξε πως όλα είναι τέλεια. Πολλά στελέχη παραμένουν εγκλωβισμένα σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής ενώ στους κυβερνήτες και μηχανικούς των πλωτών δεν  δόθηκε καν η δυνατότητα να εξεταστούν στα τακτικά συμβούλια μεταθέσεων. Αυτά ωστόσο δεν ήταν αστοχίες του συστήματος αλλά λανθασμένη έως και παράνομη προσέγγιση και έχει καταγγελθεί.

Ένα πραγματικό πρόβλημα που παρουσιάσθηκε ήταν το γεγονός ότι πολλά στελέχη παρότι είχαν μεγάλο αριθμό μορίων δεν μπορούσαν να μετατεθούν στις υπηρεσίες συμφερόντων τους επειδή δεν υπήρχε καν κενή οργανική θέση στο βαθμό τους.

Το πρόβλημα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις από τη στιγμή που κάποιος Ανθυπασπιστής εκ Λ/Φ με 22 χρόνια υπηρεσίας, εκτός του τόπου συμφερόντων του και με 12.000 μόρια δεν έβρισκε θέση σε υπηρεσία της επιθυμίας του ενώ κάποιος Λιμενοφύλακας με 5 χρόνια και με τα μισά μόρια έβρισκε…

Η αστοχία αυτή ήρθε να λυθεί με την αλλαγή των κατηγοριών οι οποίες πλέον για τις μεταθέσεις θα λογίζονται ως κοινές.

Συγκεκριμένα κοινές θα είναι οι ακόλουθες οργανικές θέσεις:

α) Ανώτεροι Αξιωματικοί εκ ΣΔΛΣ και Κατώτεροι Αξιωματικοί εκ ΣΔΛΣ.

β) Ανώτεροι Αξιωματικοί εκ ΣΔΥΛΣ και Κατώτεροι Αξιωματικοί εκ ΣΔΥΛΣ.

γ) Ανθυπασπιστές εκ ΣΔΥΛΣ και Υπαξιωματικοί εκ ΣΔΥΛΣ.

δ) Κατώτεροι Αξιωματικοί εκ Λ/Φ.

ε) Ανθυπασπιστές εκ Λ/Φ – Υπαξιωματικοί εκ Λ/Φ και Λ/Φ.

Όσοι γνωρίζουν σε βάθος τη λειτουργία του συστήματος μεταθέσεων μπορούν να αντιληφθούν ότι τα προβλήματα θα είναι κατά λιγότερα κατά τις μεταθέσεις του 2023 όπως επίσης αντιλαμβάνονται πως δεν έγινε δια μαγείας αλλά κάποιοι πίεσαν και προώθησαν αυτή την αλλαγή.

Συμπερασματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι το δύσκολο είναι να πετυχαίνεις βελτιώσεις διότι αυτό απαιτεί φιλτράρισμα των δεδομένων, επιχειρήματα, κόπο και χρόνο ενώ το εύκολο είναι να αφορίζεις και να καταγγέλλεις τυφλά τα πάντα και να πηγαίνεις για τσίπουρα.

Ας επιλέξει ο καθένας τι θεωρεί περισσότερο σύγχρονο, αποτελεσματικό και ωφέλιμο.

  • Ο τίτλος “Μεταθέσεις” επιλέχθηκε καθώς είναι πιασάρικος… Αυτός είναι και ο λόγος που όλοι τον χρησιμοποιούν.

Προηγούμενο άρθρο

Νέα γκάφα ΠΟΛ ή fake news;

Επόμενο άρθρο

Tραγωδία στα Κύθηρα: Έβλεπα ανθρώπους να χάνονται στη θάλασσα – Σώσαμε ογδόντα, λέει ο ιδιοκτήτης του γερανοφόρου (video)

μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *