Αλλαγή σκηνικού στις μεταθέσεις | Πέρασε η πρόταση της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. για κοινές κατηγορίες

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ  Β’ 5115/30-9-2022  η απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη με θέμα «Τροποποίηση του 87/2021 Κανονισμού Οργανικής σύνθεσης και κατανομής του προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής…»

Συγκεκριμένα στο άρθρο 2 του 87/2021 Κανονισμού «Οργανική σύνθεση και κατανομή του προσωπικού του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. στις περιφερειακές υπηρεσίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.» προστίθεται παρ. 3 ως ακολούθως:

Για τους σκοπούς του π.δ. 11/2021 «Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. λογίζονται ως κοινές οι ακόλουθες οργανικές θέσεις:

α) Ανώτεροι Αξιωματικοί εκ ΣΔΛΣ και Κατώτεροι Αξιωματικοί εκ ΣΔΛΣ υπό την επιφύλαξη της παρ. 2.

β) Ανώτεροι Αξιωματικοί εκ ΣΔΥΛΣ και Κατώτεροι Αξιωματικοί εκ ΣΔΥΛΣ.

γ) Ανθυπασπιστές εκ ΣΔΥΛΣ και Υπαξιωματικοί εκ ΣΔΥΛΣ.

δ) Ανθυπασπιστές εκ Λ/Φ – Υπαξιωματικοί εκ Λ/Φ και Λ/Φ.

Η τροποποίησης και ενοποίηση κατηγοριών αποτελεί πρόταση της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και η παραπάνω απόφαση είναι σίγουρα στη σωστή κατεύθυνση καθώς επιβεβαιώνει τη βούληση για βελτιώσεις δίνοντας μεγαλύτερη ευελιξία στη διεκδίκηση κενής οργανικής θέσης από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σύμφωνα με τα αντικειμενικά μόρια που κατέχουν.

Η Ομοσπονδία μας στο 23ο Συνέδριό της αποφάσισε να διεκδικήσει συγκεκριμένες τροποποιήσεις του πδ 11/21 αλλά και άλλων παραμέτρων, που επηρεάζουν το σύστημα μεταθέσεων τις οποίες έχει υποβάλει στον κ. ΥΝΑΝΠ και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατορθώσμαε μια σημαντική τροποποίηση.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια στην κατεύθυνση να εφαρμοστεί ένα θεσμικό πλαίσιο μεταθέσεων προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που θα εμπνέει δικαιοσύνη, αξιοκρατία, ισοτιμία και ισονομία για όλους.

Προηγούμενο άρθρο

Προσφυγική τραγωδία: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης σε Κύθηρα και Λέσβο – Στους 23 οι νεκροί μέχρι στιγμής

Επόμενο άρθρο

Κινητοποίηση στο υπ. Ναυτιλίας για το πρόβλημα των ελλείψεων εκπαιδευτικών

μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *