Σε εγρήγορση τέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου το Λιμενικό Σώμα μετά από σήμα κινδύνου που εξέπεμψε ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν περίπου 100 μετανάστες με κατεύθυνση την Ιταλία.
Μία μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών έλαβε χώρα από το Λιμενικό Σώμα το απόγευμα του Σαββάτου (10/6) στο νησί των Κυθήρων, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, περίπου 100 άτομα εντοπίστηκαν πάνω σε ιστιοφόρο, γεγονός που έγινε γρήγορα αντιληπτό από τους αξιωματικούς του Λιμενικού. Οι «Λιμενικοί» ανέβηκαν στο ιστιοφόρο και βοήθησαν τους μετανάστες.
Όπως αναφέρεται, το πλοίο κινούταν προς την Ιταλία και υπήρξε σήμα κινδύνου. Οι ελληνικές Αρχές έσπευσαν στο σημείο και έκαναν την επιχείρηση της διάσωσης.