The Full Monty επιστρέφει στην πίστα χωρίς περιττά ρούχα

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Μπορεί να πέρασε ένα τέταρτο του αιώνα από την ταινία “The Full Monty”, αλλά δεν έχουν αλλάξει πολλά. Ήταν 1997, είναι 2023 και η ανάγκη για μια έξτρα δουλειά, το “gig economy” ή αλλιώς «εξτραδάκι» (πείτε το όπως θέλετε) παραμένει το ίδιο σημαντική. Οι άνεργοι χαλυβουργοί του Σέφιλντ έγιναν viral πριν καν υπάρξει ο όρος, όταν αποφάσισαν να επιδείξουν την γυμνή τους αλήθεια (#διπλής) σε μια παράσταση strip show. Σήμερα, αν και με γκρίζους κροτάφους, αν και λίγο παραπάνω κουρασμένοι, αναλαμβάνουν ξανά δράση, σε μια νέα σειρά του Disney+.

Σε ένα αφιέρωμα αυτής της νέας, φιλόδοξης σειράς στο BBC, ο πρωταγωνιστής Robert Carlyle, θυμάται την αίσθηση ευδαιμονίας που υπήρχε στην ατμόσφαιρα όταν είχε κάνει πρεμιέρα η ταινία (που στην Ελλάδα μεταφράστηκε και ως «Άντρες Έτοιμοι Για Όλα»), χάρη στην κυβέρνηση Εργατικών του Tony Blair, στην εκτόξευση της brit pop και την γιγάντωση της κουλτούρας που περιγραφόταν ως Cool Britannia. «Φαινόταν ότι τα πράγματα μπορούν μόνο να γίνουν καλύτερα». Αυτό όμως δεν κράτησε πολύ, συνεχίζει ο Carlyle. «Τα τελευταία 25 χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για το λαό. Ζήσαμε είκοσι πέντε χρόνια λιτότητας, πονέσαμε, είδαμε να καταργούνται κοινωνικές δομές, να αυξάνεται η φτώχεια και η ανέχεια. Και νομίζω πως αυτή η νέα ιστορία του Full Monty, αντικατοπτρίζει αυτό».

Ο Gaz (Carlyle) είναι τώρα αχθοφόρος σε ψυχιατρική πτέρυγα, ενώ ο κουμπάρος του, Dave (τον υποδύεται ο Mark Andy) είναι επιστάτης στο σχολείο όπου η σύζυγός του, Jean (Leslie Sharpe) είναι διευθύντρια. Eν τω μεταξύ, οι Gerald (Tom Wilkinson) και Horse (Paul Barber) έχουν αφήσει εαυτούς στο περιθώριο, ζώντας σαν συνταξιούχοι, ενώ ο Lomper (Steve Huison) διευθύνει ένα καφέ, ονόματι Big Baps, μαζί με τον σύντροφο του. Σύντομα θα αντιμετωπίσουν ένα είδος cancel.

Στη σειρά λαμβάνουν μέρος και οι William Snape (έπαιζε το γιο του Gaz στην ταινία) και Talitha Wing, στο ρόλο της κόρης του Gaz, Destiny.

Οι κριτικές μέχρι στιγμής δεν έχουν αντιμετωπίσει με επιείκεια αυτό το νέο εγχείρημα, κάνοντας λόγω για ανισορροπίες στο σενάριο ανάμεσα στις δραματικές και τις κωμικές στιγμές της ιστορίας. Τα έξι επεισόδια περιλαμβάνουν επιμέρους πλοκές για ένα σκυλί που κερδίζει στο «Βρετανία έχεις ταλέντο», για μια πολιορκία σε κέντρο εύρεσης εργασίας(!) και ένα χαμένο περιστέρι που λάμβανε μέρος σε αγώνες(!!). Φυσικά, η ομάδα των στρίπερ του λαού θα επανενωθεί για μια και μοναδική kinky εμφάνιση, που λογικά θα ξεπεράσει τα εκατομμύρια WOW που ακούστηκαν την πρώτη φορά.

Προηγούμενο άρθρο

Ναυάγιο Ζακύνθου: Απαγορεύτηκε και επίσημα το κολύμπι

Επόμενο άρθρο

«ΕΛΕΓΧΟΣLive»: Σχεδιάζονται πάνω από 30.000 έλεγχοι σε νησιά και τουριστικές περιοχές

μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *