Τι κρύβουν οι καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για το Λιμενικό και το ναυάγιο στην Πύλο – Στο στόχαστρο ο Μητσοτάκης

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Όπως λένε στην Πειραιώς, είναι τουλάχιστον προσβλητικό να υπονοείται ότι οι άνδρες του Λιμενικού δεν έκαναν με αυτοθυσία ό,τι περνούσε από το χέρι τους.

Διάχυτη είναι η πεποίθηση στην Πειραιώς ότι πίσω από τα ερωτήματα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Καλαμάτα για το αν ακολουθήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ανοιχτά της Πύλου από το Λιμενικό Σώμα για την διάσωση των μεταναστών στο αλιευτικό, είχαν έναν και μόνο στόχο: τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την μεταναστευτική πολιτική που ακολούθησε η κύβερνηση της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία 4 χρόνια.

“Ακόμη και όταν οι άνδρες του λιμενικού διαβεβαίωναν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να γίνει επέμβαση σε διεθνή ύδατα και πως το Λιμενικό χρησιμοποίησε όλα τα μέσα για να βοηθήσει το σκάφος, εντούτοις ο Αλέξης Τσίπρας αμφισβητούσε ευθέως τα λεγόμενα τους, επιτιθέμενος την ίδια ώρα στον υπηρεσιακό υπουργό Β. Τουρνά”, λένε γαλάζια στελέχη, τα οποία προς επίρρωσιν των ισχυρισμών τους επικαλούνται δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτές της Βασιλικής Κατριβάνου, ότι “τους πνίγετε στη θάλασσα”.

Η Νέα Δημοκρατία δεν έκρυψε ποτέ την πολιτική που ακολουθεί στο μεταναστευτικό πρόβλημα, μιλώντας για μία πολιτική δίκαιη αλλά αυστηρή, έλεγχο και φύλαξη των συνόρων, τα οποία είναι ταυτόχρονα και ευρωπαϊκά. Οπως λένε στελέχη της Πειραιώς, το Λιμενικό έχει διασώσει περισσότερους απο 40.000 μετανάστες την τελευταία τετραετία και είναι τουλάχιστον προσβλητικό να υπονοείται από την αντιπολίτευση ότι οι άνδρες του Λιμενικού δεν έκαναν με αυτοθυσία ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να διασώσουν τους επιβαίνοντες στο αλιευτικό.

“Όμως ο Αλέξης Τσίπρας προτιμάει να κάνει τον ανακριτή ή τον εμπειρογνώμονα, την ώρα που έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη για τα αίτια του ναυαγίου ενώ ο επικεφαλής της Frontex έδωσε συγχαρητήρια στο Λιμενικό για τη μάχη που έδωσε ανοιχτά της Πύλου, σώζοντας περισσότερες από 100 ανθρώπινες ζωές”.

“Ηταν στα χέρια μας και τους χάσαμε”

Ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Άλφα κράτησε ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να ψάχνουμε δικαιολογίες για τα διεθνή ύδατα, για το που γίνεται η έρευνα και διάσωση, “γιατί οι άνθρωποι αυτοί ήταν στα χέρια μας ώρες, αλλά τους χάσαμε….Αν αυτοί οι άνθρωποι ήταν πάνω σε ενα υπέφορτο τουριστικό πλοίο δεν θα τους σταματούσαμε, δεν θα ζητούσαμε από τον καπετάνιο να σταματήσει για να αποβιβαστούν με ασφάλεια οι επιβαίνοντες; Δεν έχει την ίδια αξία η ανθρώπινη ζωή. Αυτή είναι η αλήθεια”, είπε ο Α. Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι επί των ημερών του το Λιμενικό Σώμα έσωζε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

“Ηταν τα ίδια παιδιά του λιμενικού τότε. Είχαμε όμως άλλη γραμμή. Οταν ένα πλοίο διακινδύνευε, τους σώζαμε. Η χώρα μας τότε έγινε συνώνυμο της ανθρωπιάς. Σήμερα ποια είναι η εικόνα;”, διερωτήθηκε, υποστηρίζοντας ότι παρά το πολιτικό κόστος που πλήρωσε ο ίδιος και η παράταξη του στην κρίση του μεταναστευτικού, ο ίδιος νιώθει περήφανος για την πολιτική που ακολούθησε τότε η Ελλάδα.

Σκέρτσος: Ο κ. Τσίπρας στοχοποιεί την Ελλάδα

Για απελπισία και πολιτικά αδιέξοδα κάνει λόγο η Πειραιώς, σχολιάζοντας την συνέντευξη του Α. Τσίπρα και υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε ξανά όσα έλεγε το 2015 περί “ανοιχτών συνόρων. Τότε που η Ελλάδα είχε κατακλυστεί από δυστυχισμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Τότε που ολόκληρα νησιά είχαν μετατραπεί σε άθλιους καταυλισμούς, όπως η Μόρια, όπου στοιβάζονταν υπό απάνθρωπες συνθήκες ανθρώπινες ζωές. Τότε, που η Ελλάδα είχε μετατραπεί στην νο1 πύλη εισόδου εγκληματικών δικτύων των λάθροδιακινητών που θησαυρίζουν πάνω στην ανθρώπινη δυστυχία”.

Προηγούμενο άρθρο

Κ. Μητσοτάκης: «Το λιμενικό έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους»

Επόμενο άρθρο

Ναυάγιο στην Πύλο: Άκαρπες οι έρευνες για νέους επιζώντες – Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης

μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *