Παρέμβαση Προέδρου ΠΕΑΛΣ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και την ένταξη γυναίκας Αξιωματικού για πρώτη φορά στο Δ.Σ. της ΠΕΑΛΣ

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ή «Διεθνής Ημέρα των Δικαιωμάτων των Γυναικών», που εορτάζεται σήμερα 8 Μαρτίου, όπως έχει οριστεί από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών προς τιμή των αγώνων των γυναικών για ισότητα και ίση συμμετοχή στην κοινωνία, θεσμοθετήθηκε το 1977 σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας, που διεκδικούσαν καλύτερες συνθήκες και λιγότερες ώρες εργασίας.

Από τότε μέχρι σήμερα, σημαντικές πρωτοβουλίες έχουν λάβει χώρα στην κατεύθυνση της εδραίωσης του ρόλου της γυναίκας μέσα στο πλαίσιο της εκάστοτε δημοκρατικής κοινωνίας και της κατοχύρωσης του σεβασμού της γυναικείας υπόστασης.

Στο Λιμενικό Σώμα, η εισαγωγή γυναικών έγινε την 01-09-1980, 61 χρόνια μετά την ίδρυσή του το 1919.

Σήμερα, οι γυναίκες στο Λιμενικό Σώμα, παράλληλα με τις αυξημένες οικογενειακές τους υποχρεώσεις, ανταπεξέρχονται ισάξια στις ιδιαίτερες εργασιακές συνθήκες και απαιτήσεις του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., χαίρουν ίσης μεταχείρισης με τους άνδρες, όσον αφορά στην κατάταξη, την εκπαίδευση, τη μετεκπαίδευση, τον χρόνο εργασίας, τις αποδοχές, τον εξοπλισμό που φέρουν, υπηρετούν σε όλες τις Υπηρεσίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σε επιτελικές και μάχιμες θέσεις.

Τιμούμε όλες τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ανεξαρτήτως βαθμού, και συγχαίρουμε ιδιαίτερα όσες υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές όλης της επικράτειας ή σε τόπους δυσμενούς διαβίωσης ή σε επιχειρησιακούς τομείς του ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., που με ατσάλινη αυτοπεποίθηση, θέληση και επιμονή αντιστέκονται στα δύσκολα ωράρια και τα υπηρεσιακά προβλήματα.

Ολοκληρώνοντας, στόχος τόσο των συνδικαλιστικών φορέων όσο και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας πρέπει να είναι και είναι η συνεχής προσπάθεια, για την οριστική εξάλειψη των λόγων που επέβαλαν την ανάγκη καθιέρωσης του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας και η ανάδειξη και κατοχύρωση της ημέρας αυτής ως Ημέρας απόδοσης ευγνωμοσύνης, σεβασμού και αγάπης προς τη μητέρα, τη σύζυγο, τη συνάδελφο.

Τέλος, η σημερινή ημέρα είναι για ακόμα ένα λόγο ξεχωριστή για την ΠΕΑΛΣ και για εμένα προσωπικά, καθώς γίνομαι ο πρώτος Πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ που καλωσορίζει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΑΛΣ για πρώτη φορά από την ίδρυσή της το 2003, γυναίκα Αξιωματικό Λ.Σ. ως τακτικό μέλος του Δ.Σ. ΠΕΑΛΣ, την Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ. ΛΥΓΚΟΥ Παρασκευή, η οποία ευελπιστώ ότι θα συμπληρώσει ένα κενό που κατά την άποψή μου υπήρχε μέχρι σήμερα στην ΠΕΑΛΣ, στην διαμόρφωση του διεκδικητικού της πλαισίου και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του συνόλου των στελεχών καθώς πλέον προστίθεται και η οπτική της γυναίκας, μητέρας, συζύγου συναδέλφου.

Ο Πρόεδρος ΠΕΑΛΣ
ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων

Προηγούμενο άρθρο

Ν. Σαντορινιός: «Η Νησιωτικότητα, οι πόροι και τα κίνητρα απουσιάζουν εντελώς από το νομοσχέδιο της ΝΔ για την Βιώσιμη Κινητικότητα»

Επόμενο άρθρο

Γ. Πλακιωτάκης: Κερδίζει έδαφος η πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού

μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *