Συνάντηση Κελέτση με Γεν. Γραμματέα Αιγαίου και Αρχηγό Λιμενικού Σώματος για Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης και Λιμενική Ακαδημία

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Συνεργασία με την Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη, είχε σήμερα ο Βουλευτής Έβρου της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα προβλήματα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης και του Λιμενικού Τμήματος Σαμοθράκης.

Κατά τη σύσκεψη ο Βουλευτής αφού ανέπτυξε τις νέες απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί λόγω των αυξημένων αναγκών φύλαξης των θαλασσίων συνόρων, της επικείμενης αναβάθμισης του Λιμένα Αλεξανδρούπολης και της λειτουργίας του σταθμού LNG, έθεσε τα θέματα:

Της ενίσχυσης του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης και του Λιμενικού Τμήματος της Σαμοθράκης με επιπλέον προσωπικό, στο πλαίσιο του νέου οργανογράμματος του Λιμενικού Σώματος.

Της διάθεσης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης ενός επιπλέον φουσκωτού σκάφους, λόγω των αυξημένων αναγκών φύλαξης των θαλασσίων συνόρων.

Της ανάγκης εγκατάστασης ενός Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, εν όψει της αναβάθμισης και του διεθνούς ενδιαφέροντος που υπάρχει για το Λιμένα.

Επανέφερε δε το παλιότερο αίτημα της ίδρυσης και λειτουργίας Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη. Ο βουλευτής τόνισε πως μετά και την ένταξη των παραγωγικών σχολών του Σώματος στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, η Αλεξανδρούπολη μπορεί να αποτελέσει την έδρα της Λιμενικής Ακαδημίας.

Από την πλευρά τους η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διαβεβαίωσαν τον βουλευτή για το ενδιαφέρον του Υπουργείου για την ευαίσθητη εθνικά περιοχή του Έβρου και την απόφαση ενίσχυσής της. Ο Αρχηγός, ειδικότερα, διαβεβαίωσε ότι με το νέο οργανόγραμμα τόσο το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης όσο και το Τμήμα της Σαμοθράκης θα ενισχυθούν με σημαντικό αριθμό επιπλέον θέσεων, ότι Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών θα εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη λόγω των νέων αυξημένων αναγκών ασφαλείας, καθώς επίσης ότι ένα φουσκωτό σκάφος τύπου RAFNAR, που αποτελεί δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, θα διατεθεί για τις ανάγκες του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Τέλος το θέμα της Λιμενικής Ακαδημίας και η επιχειρηματολογία για τους λόγους εγκατάστασης στην ακριτική πόλη, θα εξεταστεί σοβαρά.

Προηγούμενο άρθρο

Αλλαγή ώρας 2021 σε θερινή – Πότε αλλάζει η ώρα για τελευταία φορά;

Επόμενο άρθρο

Τσακλόγλου: Αλλάζει η επικουρική ασφάλιση, περνάμε στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα

μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *