Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην επιβατηγό ναυτιλία καταγγέλλει η ΠΕΝΕΝ

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Χριστίνα Παπασταθοπούλου https://www.efsyn.gr/node/285847

Θερίζει ο κορονοϊός στην επιβατηγό ναυτιλία, σύμφωνα με το ναυτεργατικό σωματείο ΠΕΝΕΝ, το οποίο καταγγέλλει ότι εφοπλιστές-κυβέρνηση-υπουργείο Ναυτιλίας εξακολουθούν να κωφεύουν, να σιωπούν και να αδρανούν στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας των ναυτεργατών. Όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας, τονίζει η διοίκηση του σωματείου, κυβέρνηση-ΥΕΝ-ΕΟΔΥ δεν έχουν πραγματοποιήσει ούτε ένα τυπικό έλεγχο εκτός της καλοκαιρινής περιόδου, ενώ στη νέα έξαρση της πανδημίας έχουν εξαφανιστεί.

«Είναι και αυτό ένα δείγμα της σημασίας που υποτίθεται ότι δίνουν και του τρόπου που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στους εργασιακούς χώρους και ιδιαίτερα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όπως είναι τα πλοία της ακτοπλοΐας», προσθέτει.

Προς επίρρωσιν των όσων υποστηρίζει κάνει γνωστό ότι μόνο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας σε 3 πλοία παρουσιάστηκαν πολλά κρούσματα στα πληρώματα, ενώ η ίδια εικόνα, όπως αναφέρει, επικρατεί και στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Οι ναυτεργάτες απαιτούν και διεκδικούν:

– Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα πλοία.

– Αυστηρή τήρηση των μέτρων που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα επιβατηγά πλοία.

– Διάθεση και συστηματική χρήση όλων των μέσων για την προστασία σε όλους τους εργασιακούς χώρους των πλοίων.

– Τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των πλοίων.

– Προτεραιότητα στον εμβολιασμό στους ναυτεργάτες και σε όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται στα ΜΜΜ και οι οποίοι ανήκουν σε ομάδες υψηλής επικινδυνότητας.

– Να επιβληθεί σε όλες τις ναυτιλιακές εταιρίες με ποντοπόρα πλοία να ενημερώνουν τις δημόσιες αρχές, υπηρεσίες και φορείς για τα κρούσματα στα πλοία τους.

Να σημειώσουμε ότι στις 9/3/2021 ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, με επιστολή του προς την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ζήτησε να εξεταστεί το θέμα της άμεσης ένταξης των Ελλήνων ναυτικών στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού. Η πρόταση αυτή όπως τονίζει ο υπουργός θα αποτελέσει την κύρια προϋπόθεση για την εξακολούθηση δραστηριοποίησης των πλοίων τόσο στον ακτοπλοϊκό κλάδο, ιδιαίτερα ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου, όσο και σε εκείνον της ποντοπόρου Ναυτιλίας, καθώς όπως επισημαίνει ο αριθμός των απασχολούμενων ναυτικών ανέρχεται σε 7.000 στην ακτοπλοΐα και 5.500 στην ποντοπόρο.

Προηγούμενο άρθρο

ΠΕΑΛΣ: Σε αυτό το στάδιο των τακτικών κρίσεων 2021, προς το παρόν θα αρκεστούμε στις ευχές μας στους ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους

Επόμενο άρθρο

Επιστολή Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. περί νεοσύστατου συνδικαλιστικού οργάνου στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή

μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *