«Καύσωνας» και στην Κυβέρνηση για τις αντοχές του ηλεκτρικού συστήματος- Κινήσεις και σχεδιασμός

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Σε τριπλό συναγερμό βρίσκονται στην Κυβέρνηση προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις ακραίες θερμοκρασίες  – και δη με σχεδιασμό για καύσωνα διαρκείας: Ρεύμα, νερό και πυρκαγιές συνθέτουν την πιεστική εικόνα των προκλήσεων. 

Η αδιάλειπτη λειτουργία υποδομών και κυρίως των δικτύων ύδρευσης και ηλεκτροδότησης είναι ο κρίσιμος στόχος της Κυβέρνησης , όπως διαφάνηκε χθες και από την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας, στο Κρυονέρι, με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και διοικητικά στελέχη του ΑΔΜΗΕ, του ΔΕΔΔΗΕ και παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Είναι ενδεικτικό της κρισιμότητας πως ο κ. Μητσοτάκης ναι μεν παρέσχε τη διαβεβαίωση πως έχει γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να εξασφαλιστή η απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση της χώρας αλλά ζήτησε και τη βοήθεια των Πολιτών, προκειμένου να μην ξεπεράσει το σύστημα το όριο των αντοχών του. Ως είπε ο ίδιος, θα πρέπει να περιοριστεί η κατανάλωση ρεύματος  κυρίως τις ώρες αιχμής.: Από τη 1 μέχρι τις 3 το μεσημέρι, αλλά κυρίως από τις 6 – 7 το απόγευμα μέχρι τις 10 – 11 το βράδυ. Να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού στους 26 βαθμούς, να κλείνουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες, να περιορίσουμε τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών για μαγείρεμα, να κλείνουμε τα φώτα, να περιορίζουμε όσο γίνεται την κατανάλωση ρεύματος κατά τις ώρες αιχμής. 

Τα μέτρα

Με δεδομένο ότι τα σενάρια που επεξεργάζονται στο Μαξίμου προβλέπουν πολυήμερη διάρκεια των ακραίων θερμοκρασιών , η Κυβέρνηση, όπως διαμηνύει έχει λάβει τα εξής μέτρα:

-Είναι διαθέσιμες όλες οι μονάδες φυσικού αερίου.

-Είναι διαθέσιμες οι λιγνιτικές μονάδες με εξαίρεση την Μεγαλόπολη III και τον Άγιο Δημήτριο V. Από το Σάββατο, έχουν ενταχθεί οι μονάδες Μελίτη, Μεγαλόπολη IV και Άγιος Δημήτριος  Ι-ΙΙ-ΙΙΙ-IV.

-Είναι διαθέσιμες οι διασυνδέσεις, με γειτονικές χώρες με εξαίρεση τη διασύνδεση της Ιταλίας η οποία θα παραμείνει εκτός λειτουργίας για αποκατάσταση βλάβης μέχρι και τις 13 Αυγούστου.

-Το αιολικό δυναμικό δείχνει να κινείται σε χαμηλά επίπεδα και αναμένεται προσφορά μόνο από φωτοβολταϊκά κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες.

-Οι βλάβες στο ΚΥΤ της Κουμουνδούρου έχουν αποκατασταθεί πλήρως και ο υποσταθμός έχει ενισχυθεί.

-Ο ΑΔΜΗΕ είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το κέντρο Επιχειρήσεων για την έγκαιρη ειδοποίηση, συντονισμό  και αντιμετώπιση σε περίπτωση πυρκαγιάς κοντά σε στοιχεία του συστήματος.

-Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει καθορίσει 24ωρες βάρδιες επιφυλακής με προσωπικό της εταιρείας και από εργολάβους, ώστε τυχόν βλάβες να αποκαθίστανται στο ταχύτερο δυνατό διάστημα.

-Η κατάσταση από πλευράς διαθεσιμότητας αερίου δεν φαίνεται να δημιουργεί καμία ανησυχία, εφόσον οι δεξαμενές της Ρεβυθούσας είναι στα ανώτερα επίπεδα πληρότητας και υπάρχει προγραμματισμένο φορτίο για τις 4 Αυγούστου.

Νίκη Ζορμπά

Πηγή: capital.gr

Προηγούμενο άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη – Εκκενώθηκε και μέρος του Κρυονερίου

Επόμενο άρθρο

Το Twitter θα συνεργαστεί με 2 πρακτορεία ειδήσεων για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης

μπορεί να σας αρέσει επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *